Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάκερ χτυπούν πελάτες της πλατφόρμας Booking.com

Θύματα της διεθνούς απάτης έχουν πέσει ήδη και πελάτες στην Ελλάδα. Δεν έχει παραβιαστεί η ίδια η Booking.com, αλλά οι πύλες διαχείρισης μεμονωμένων ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Χάκερ χτυπούν πελάτες της πλατφόρμας Booking.com

Οι χάκερ αυξάνουν τις επιθέσεις τους σε πελάτες της Booking.com δημοσιεύοντας αγγελίες σε φόρουμ του σκοτεινού διαδικτύου και ζητώντας βοήθεια για την εύρεση θυμάτων. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσφέρουν έως και 2.000 δολάρια για στοιχεία σύνδεσης των ξενοδοχείων, ώστε να εντοπίσουν όσους διαμένουν σ' αυτά.

Τουλάχιστον από τον Μάρτιο, πελάτες έχουν εξαπατηθεί για να στείλουν χρήματα σε κυβερνοεγκληματίες.

Θύματα της απάτης έχουν πέσει ήδη πελάτες της Βooking από τη Βρετανία, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, μεταδίδει το BBC.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας κυβερνοχώρου, το πρόβλημα δεν υφίσταται στην ίδια την Booking.com, που δεν έχει παραβιαστεί, αλλά στις πύλες διαχείρισης μεμονωμένων ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία και έχουν χακαριστεί από επιτήδειους.

Εκπρόσωπος της Booking.com δήλωσε ότι η εταιρεία γνωρίζει πως ορισμένοι από τους συνεργάτες της σε καταλύματα έχουν στοχοποιηθεί από χάκερ που «χρησιμοποιούν μια σειρά από γνωστές τακτικές κυβερνο-απάτης».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v