Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόλτενμπεργκ: Μακροπρόθεσμη η στήριξή μας στην Ουκρανία

Σε συνάντηση με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, ο γ.γ. της Συμμαχίας εξέφρασε ακλόνητη υποστήριξη προς το Κεβο. Η χώρα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ «όταν συμφωνήσουν όλοι οι σύμμαχοι και όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις».

Στόλτενμπεργκ: Μακροπρόθεσμη η στήριξή μας στην Ουκρανία

Την ακλόνητη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό υπουργό Αμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ σήμερα στις Βρυξέλλες

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ και ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των μαχών και τις επείγουσες στρατιωτικές ανάγκες του Κιέβου. «Ενώ ο χειμώνας αναμένεται να περιπλέξει τις μάχες, ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την πολιτική και πρακτική υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή», αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Ο γ.γ. επανέλαβε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία ώστε να καταστήσει τις δυνάμεις της πλήρως διαλειτουργικές εντός του ΝΑΤΟ και να τις φέρει ακόμη πιο κοντά στη Συμμαχία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν συμφωνήσουν όλοι οι σύμμαχοι και όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

Η συνάντηση Στόλτενμπεργκ-Ουμέροφ ακολουθεί τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v