Τουρκία προς Ισραήλ: Μαζέψτε τις μυστικές υπηρεσίες σας από το έδαφός μας

Απάντηση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο Ισραήλ αναφορικά με διεθνή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχέδιο δολοφονίας μελών της Χαμάς εκτός παλαιστινιακών εδαφών. «Καμία τέτοια επιχείρηση δεν θα γίνει ανεκτή».

Τουρκία προς Ισραήλ: Μαζέψτε τις μυστικές υπηρεσίες σας από το έδαφός μας

Πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που δεν κατονομάζονται φέρονται να δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι «έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις» στους συνομιλητές τους σχετικά με αναφορές στον διεθνή Τύπο ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει σοβαρές συνέπειες, δήλωσαν οι ίδιες τουρκικές πηγές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου, οι Τούρκοι αξιωματούχοι «υπενθύμισαν ότι διάφορες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» και τόνισαν ότι «ανάλογες επιχειρήσεις από οποιαδήποτε υπηρεσία δεν θα γίνουν ανεκτές».

Η αμερικανική Wall Street Journal έγραψε ότι το Ισραήλ καταστρώνει σχέδια για να εξοντώσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστινιακών Εδαφών.

Ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, σε ηχογραφημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε την Κυριακή από το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».

«Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», προσέθεσε ο Μπαρ.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για μας, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχό μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις, αναφερόμενος στην πολυετή ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία των τρομοκρατών που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v