Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Tui εξετάζει διαγραφή από το London Stock Exchange

Ο τουριστικός κολοσσός είναι εισηγμένος στη Βρετανία και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης που είναι η έδρα του, αντικατοπτρίζοντας τη γερμανική κληρονομιά αλλά και ότι οι Βρετανοί βρίσκονται στην κορυφή του πελατολογίου του. Πιέζουν οι μέτοχοι.

Η Tui εξετάζει διαγραφή από το London Stock Exchange

Η τουριστική εταιρεία Tui εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την το Χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά από πιέσεις από μετόχους και έτσι γίνεται άλλη μια εταιρεία που σκέφτεται να εγκαταλείψει τον FTSE.

Η Tui είναι εισηγμένη τόσο στη Βρετανία όσο και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία που είναι η έδρα της, αντικατοπτρίζοντας  τη γερμανική κληρονομιά της αλλά παράλληλα και το γεγονός ότι οι Βρετανοί τουρίστες βρίσκονται στην κορυφή του πελατολογίου της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Guardian, ο τουριστικός κολοσσός ανέφερε ότι μέτοχοι είχαν εγείρει την πιθανότητα να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση το πρωί της Τετάρτης.

Είπε ότι μια μόνο εισαγωγή στη Φρανκφούρτη θα ήταν απλούστερη, θα διευκόλυνε την τήρηση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιοκτησία αεροπορικών εταιρειών που έχουν επηρεάσει τη δράση της μετά το Brexit και θα έδινε μεγαλύτερο προφίλ στους επενδυτές (εν μέρει επειδή υπάρχουν λιγότερες μεγάλες εταιρείες).

Η ανακοίνωση της Tui αναφέρει, πως αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση, το εκτελεστικό συμβούλιο εξετάζει επί του παρόντος τη συμπερίληψη πρότασης διαγραφής της μετοχής από τη Βρετανία στην ημερήσια διάταξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 13 Φεβρουαρίου 2024. Σύμφωνα με τους κανόνες η διαγραφή για να εγκριθεί θα απαιτήσει πλειοψηφία τουλάχιστον 75% των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v