Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία στο Eurogroup για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Αν όλες οι χώρες προσεγγίσουν τη διαδικασία αυτή εποικοδομητικά, πιστεύω ότι οι διαφορές αυτές μπορούν να γεφυρωθούν, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Ντομπρόβσκις: Εφικτή η συμφωνία στο Eurogroup για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι σημερινές και αυριανές διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιαα το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας. 

«Αν όλες οι χώρες προσεγγίσουν τη διαδικασία αυτή εποικοδομητικά, πιστεύω ότι οι διαφορές αυτές μπορούν να γεφυρωθούν, οπότε πιστεύω ότι είναι εφικτό να ολοκληρώσουμε αυτές τις συζητήσεις σήμερα και αύριο» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο Ντομπρόβσκις πριν από την έναρξη του Eurogroup. 

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και της Ε.Ε. θα συζητήσουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες τροποποιήσεις στους δημοσιονομικούς κανόνες του μπλοκ. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε από την πλευρά του ότι βλέπει 51% πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, εξέφρασε και αυτός την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι εφικτή. Ο Λίντνερ υποστήριξε ότι υπάρχει 90% συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για τους δημοσιονομικούς κανονισμούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v