Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μη διαβάζετε Washington Post», απεργούμε!

Να μποϊκοτάρουν την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς το προσωπικό που απεργεί, καλεί τους αναγνώστες το σωματείο εργαζομένων. Απολύσεις στα σχέδια του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη Τζεφ Μπέζος.

«Μη διαβάζετε Washington Post», απεργούμε!

«Μη διαβάσετε Post σήμερα!»: Η συνδικαλιστική ένωση εργαζομένων της Washington Post κάλεσε τους αναγνώστες της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας να μποϊκοτάρουν την παραγωγή της, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς το προσωπικό που απεργεί.

Το συνδικάτο Washington Post Guild ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι θα απεργήσουν για μία μέρα, καταγγέλλοντας έλλειψη βούλησης εκ μέρους της διεύθυνσης να «διαπραγματευτεί με καλή πίστη» και ενώ αφήνει να πλανάται ο φόβος νέων απολύσεων.

Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται έπειτα από 18 μήνες διαπραγματεύσεων επί μιας νέας συμφωνίας που θα αφορούσε κυρίως μισθολογικές διεκδικήσεις και το θέμα της τηλεργασίας.

«Δεν λάβαμε ελαφρά τη καρδία την απόφαση να προχωρήσουμε σ' αυτό το ιστορικό μέτρο», επιβεβαίωσε η ένωση Washington Post Guild αναγγέλλοντας την απεργία.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η διεύθυνση της εφημερίδας, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, «επανειλημμένως και παρανόμως διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για σημαντικά θέματα, όπως οι μισθοί, η στήριξη στην πνευματική υγεία των εργαζομένων και η εθελούσια έξοδος».

Το συνδικάτο Washington Post Guild εκπροσωπεί περίπου 1.000 εργαζόμενους της εφημερίδας, που απασχολούνται είτε σε συντακτικά καθήκοντα είτε στον εμπορικό τομέα, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Τον Οκτώβριο, λίγους μήνες μετά την αναστολή έκδοσης του κυριακάτικου φύλλου, η εφημερίδα ανακοίνωσε περικοπές στο δυναμικό της με σχέδια εθελούσιας εξόδου για 240 από τους συνολικά 2.500 εργαζομένους της.

Τα παραδοσιακά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν δυσκολίες εδώ και χρόνια, εξαιτίας ισχυρής μείωσης του αναγνωστικού κοινού προς όφελος των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v