Gemini: Πρεμιέρα για το μοντέλο A.I. της Google με ράλι 5%

Στελέχη της Google υποστήριξαν ότι το Gemini υπερέχει του chatbot GPT-3.5, αλλά η εταιρεία δεν σχολίασε πώς συγκρίνεται με το τελευταίο μοντέλο GPT-4 Turbo της OpenAI.

Gemini: Πρεμιέρα για το μοντέλο A.I. της Google με ράλι 5%

H μετοχή Google σημείωσε άνοδο πάνω από 5% την Πέμπτη, μια ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε το τελευταίο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ονόματι Gemini, το οποίο έχει στόχο να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μοντέλα από την OpenAI, τη Microsoft και τη Meta.

Το trading desk της Wells Fargo ανέφερε ότι η ανακοίνωση «θα πρέπει να είναι αρκετή για να καταλαγιάσει η συζήτηση για το που βρίσκεται η Google στο AI».

Αναλυτές της Bank of America δήλωσαν την Τετάρτη ότι η μητρική Alphabet δέχεται πιέσεις φέτος από τις ανησυχίες σχετικά με τις δυνατότητες της Google στην τεχνητή νοημοσύνη, επομένως ένα ανταγωνιστικό μοντέλο θα μπορούσε να έχει θετικά στοιχεία για τη δραστηριότητα αναζήτησης καταναλωτών και τις επιχειρηματικές πωλήσεις στο Cloud.

«Πιστεύουμε ότι η Google έχει ισχυρές δυνατότητες στην τεχνητή νοημοσύνη» έγραψαν. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, στελέχη της Google υποστήριξαν ότι το Gemini υπερέχει του chatbot GPT-3.5 της OpenAI, αλλά η εταιρεία δεν σχολίασε πώς συγκρίνεται με το τελευταίο μοντέλο GPT-4 Turbo της OpenAI. 

Αναλυτές της JPMorgan έγραψαν ότι ενώ τα στελέχη της Wall Street «χασμουριόντουσαν ως επί το πλείστον» στην παρουσίαση του Gemini την Τετάρτη, βλέπουν θετικά την πρόοδο της Google σε «αυτή τη μεγάλη τεχνολογική αλλαγή».  

«Αν και είναι νωρίς, η κυκλοφορία του Gemini αντιπροσωπεύει σημαντική καινοτομία για την Google καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο έτος της εμπορευματοποίησης και ευρείας διάθεσης μοντέλων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα της Πέμπτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v