Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σκανάρει» την επένδυση-μαμούθ της Microsoft στην OpenAI η Βρετανία

Πρώτη μεγάλη ρυθμιστική αρχή που θέτει υπό εξέταση το ντιλ των 10 δισ. δολαρίων του τεχνολογικού γίγαντα με μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

«Σκανάρει» την επένδυση-μαμούθ της Microsoft στην OpenAI η Βρετανία

Η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει την τεράστια επένδυση της Microsoft στη δημιουργό του ChatGPT OpenAI, καθιστώντας την την πρώτη μεγάλη ρυθμιστική αρχή που επισημαίνει πιθανές ανησυχίες ανταγωνισμού για τη σχέση του τεχνολογικού γίγαντα με μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σήμερα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών ανέφερε ότι αναζητά απόψεις από τα ενδιαφερόμενα μέρη για να εξετάσει εάν η επένδυση 10 δισ. δολαρίων της Microsoft στην OpenAI οδήγησε σε μια «σχετική κατάσταση συγχώνευσης», όπου δύο ή περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πάψει ή θα πάψουν να είναι διακριτές ως αποτέλεσμα μιας συναλλαγής.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι θα εξετάσει εάν η συνεργασία της Microsoft με την OpenAI είχε ως αποτέλεσμα την απόκτηση ελέγχου -αν δηλαδή οδήγησε σε μια κατάσταση όπου μια εταιρεία έχει ουσιαστική επιρροή, de facto έλεγχο ή πάνω από το 50% των δικαιωμάτων ψήφου σε μια άλλη οντότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v