Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική ήττα για την Tesla στη Σουηδία

Σουηδικό δικαστήριο αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η PostNord δεν είναι αναγκάσμενη να παραδίδει πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων της Tesla.

Δικαστική ήττα για την Tesla στη Σουηδία

Τα προβλήματα της Tesla με τα εργατικά συνδικάτα στη Σκανδιναβία πληθαίνουν καθώς η αμερικανική εταιρεία έχασε νομική μάχη ενάντια στα σουηδικά τραχυδρομεία για την άρνηση των εργαζομένων να παραδίδουν πινακίδες κυκλοφορίας για τα οχήματά της. 

Οι εργαζόμενοι στα σουηδικά ταχυδρομεία έχουν μπλοκάρει την παράδοση πινακίδων για τα οχήματα της Tesla σε συμπαράσταση με τους απεργούς υπαλλήλους της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σουηδία.

Στα τέλη Οκτωβρίου, περίπου 130 μηχανικοί της Tesla στη Σουηδία, που είναι μέλη του σωματείου IF Metall, ξεκίνησαν απεργία διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της αμερικανικής εταιρείας να υπογράψει συλλογική σύμβαση. Σύντομα, τάχθηκαν στο πλευρό εργαζόμενοι και από άλλους τομείς, από λιμενεργάτες μέχρι ταχυδρόμους, εμποδίζοντας το ξεφόρτωμα οχημάτων της Tesla στα λιμάνια ή την παράδοση πινακίδων κυκλοφορίας.

Η μήνυση, η οποία είχε κατατεθεί σε δικαστήριο στη Σουηδία τη Δευτέρα, ζητούσε οι «πινακίδες κυκλοφορίας για τα οχήματα της Tesla να έρχονται στην κατοχή της Tesla».

Σουηδικό δικαστήριο αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η PostNord δεν είναι αναγκάσμενη να παραδίδει πινακίδες.

Την Τρίτη, το δανέζικο σωματείο 3F Transport, μετά από σχετικό αίτημα του IF Metall, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία με στόχο να εμποδίσει τη μεταφορά οχημάτων της Tesla στη Σουηδία.

Την Πέμπτη, το φινλανδικό σωματείο των εργαζομένων στις μεταφορές AKT ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της Tesla. Το AKT ανέφερε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου θα υπάρξει «μπλόκο» στα φινλανδικά λιμάνια στη μεταφορά οχημάτων της Tesla. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v