Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ανοιχτό διάλογο για την τεχνητή νοημοσύνη ξεκινούν Microsoft-συνδικάτα

Η συνεργασία θέτει στο επίκεντρο το πώς η τεχνολογία ΑΙ θα επηρεάσει τους εργαζόμενους, εν μέσω ανησυχιών ότι θα περικοπούν εκατομμύρια δουλειές. Σε προτεραιότητα οι ανάγκες των εργαζομένων και η συμπερίληψη τους στην ανάπτυξη και εφαρμογή της.

ΗΠΑ: Ανοιχτό διάλογο για την τεχνητή νοημοσύνη ξεκινούν Microsoft-συνδικάτα

Συνεργασία με αμερικανικά συνδικάτα ξεκινά η Microsoft προκειμένου να διαμορφώσει «έναν ανοιχτό διάλογο» σχετικά με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τους εργαζόμενους, εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε περικοπές εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Η Microsoft αφενός και η Αμερικανική Ομοσπονδία Εργασίας και το Κογκρέσο Βιομηχανικών Οργανισμών (AFL-CIO) αφετέρου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ομοσπονδία συνδικάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία που θα συζητήσει πώς η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να προβλέψει τις ανάγκες των εργαζομένων και να συμπεριλάβει τις δικές τους θέσεις στην ανάπτυξη και εφαρμογή της, γράφει ο Guardian.

Η συνεργασία, επισημαίνουν τα δύο μέρη, είναι η πρώτη που επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και συνάπτεται μεταξύ μιας εταιρείας τεχνολογίας και μιας ένωσης εργαζομένων, ενώ θα εξετάσει τρία ζητήματα: την ανταλλαγή εμπεριστατωμένων πληροφοριών με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων σχετικά με τις τάσεις της τεχνολογίας AI, την ενσωμάτωση της οπτικής και της τεχνογνωσίας των εργαζομένων ως προς την ανάπτυξη τεχνολογίας AI, και τη συμβολή στη διαμόρφωση δημόσιας πολιτικής που υποστηρίζει τις τεχνολογικές δεξιότητες και ανάγκες των εργαζομένων πρώτης γραμμής.

Η πρόεδρος του AFL-CIO Liz Shuler δήλωσε: «Το εργατικό κίνημα προσβλέπει στη συνεργασία με τη Microsoft με σκοπό να επεκταθεί ο ρόλος των εργαζομένων στη δημιουργία εργατοκεντρικού σχεδιασμού, εκπαίδευσης εργατικού δυναμικού και αξιόπιστων πρακτικών τεχνητής νοημοσύνης. Το πλαίσιο ουδετερότητας της Microsoft και ο ενστερνισμός της τεχνογνωσίας των εργαζομένων σηματοδοτούν ότι η νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί επίσης να αποτελέσει καταλύτη για μια νέα εποχή παραγωγικών συνεργασιών υπό τη διαχείριση της εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v