Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε το αίτημα Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Φρέντι Μπελέρης είπε ότι «ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». Εχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Απορρίφθηκε το αίτημα Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας

Απορρίφθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας. Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα αποφάσισε ότι δεν θα δώσει άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο, παρέχοντάς του το δικαίωμα μέσα σε 15 ημέρες να κάνει έφεση της απόφασης. Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Φρέντι Μπελέρης είπε ότι «ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Η απόφαση λήφθηκε με το σκεπτικό ότι ο αλβανικός νόμος δεν προβλέπει περίπτωση ορκωμοσίας από τη φυλακή.

Η εξέλιξη πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του Μπελέρη που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Μόλις ανακοινώθηκε μια προαναγγελθείσα απόφαση», δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες.

«Της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου προηγήθηκε ο πρωθυπουργός Ράμα με τα όσα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα. Λυπούμαστε για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη μας», πρόσθεσε ο κ. Ντούλες»

Στις 19 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η δίκη του Μπελέρη επί της κατηγορίας για εξαγορά ψήφων και εκλογική διαφθορά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v