Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Eυκαιρία για αγορές μια πτώση στις μετοχές

Αν η αγορά κινηθεί χαμηλότερα θα είναι καλή ευκαιρία για rebalance ή για αγορές, σύμφωνα με τη Goldman Sachs. Προτίμηση στις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Στο επίκεντρο η Fed.

Goldman Sachs: Eυκαιρία για αγορές μια πτώση στις μετοχές

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που καταδεικνύουν την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ βάζουν φρένο στο ράλι των αμερικανικών μετοχών, με μια περαιτέρω πτώση να αποτελεί ευκαιρία για αγορά, σύμφωνα με αναλύτρια της Goldman Sachs Asset Management. 

«Αν η αγορά κινηθεί χαμηλότερα, είναι καλή ευκαιρία για rebalance ή για αγορά» τόνισε στο Bloomberg η Αλεξάντρα Γουίλσον-Ελιζόντο. 

Οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναμένουν ότι η Fed θα αρχίσει τις μειώσεις επιτοκίων στο δεύτερο μισό του 2024,  και προβλέπουν ανάπτυξη με λιγότερο πληθωρισμό, το οποίο θα προσφέρει στήριξη στις αγορές, ειδικά στις μετοχές μεγάλης κεφαλαιαοποίησης. 

«Πιστεύουμε στην ποιότητα και οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα έχουν καλύτερη επίδοση σε αυτού του είδους τα περιβάλλοντα και παρόλο που οι αποτιμήσεις είναι σφιχτές πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια για άνοδο» σημείωσε. 

Η Goldman Sachs δεν κυνηγάει αποδόσεις στις μετοχές χαμηλής κεφαλαιαοποίησης παρά το πρόσφατο ράλι, καθώς αυτή η ομάδα μετοχών τείνει να έχει κατώτερη επίδοση στα τελευταία στάδια του επιτοκιακού κύκλου, υπογράμμισε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v