Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Renault πουλά τo 5% του μεριδίου της στη Nissan

Η πώληση μετοχών αποτιμάται σε περίπου 765 εκατ. ευρώ. Η συνεργασία Nissan και Renault κλονίστηκε το 2018 με τη σύλληψη του Carlos Ghosn, προέδρου και των δύο εταιρειών. Από τότε, έχουν απομακρυνθεί και πλέον χαράσσουν χωριστούς δρόμους.

Η Renault πουλά τo 5% του μεριδίου της στη Nissan

Η Renault πουλά περίπου το 5% του μεριδίου της στη συνεργαζόμενη Nissan Motor, ξεφορτώνοντας τις μετοχές ως μέρος μιας επαναγοράς μετοχών από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κίνηση ακολουθεί την οριστικοποίηση του σχεδίου της Renault τον περασμένο μήνα να μειώσει το μερίδιό της για τη Nissan. Η πώληση μετοχών αποτιμάται σε περίπου 765 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα οδηγήσει σε απώλεια κεφαλαίου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε η γαλλική εταιρεία.

Τελικά, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν να εξισώσουν τις διασταυρούμενες συμμετοχές τους στο 15%, χαλαρώνοντας τους δεσμούς που τους κράτησαν μαζί σε μια συμμαχία αυτοκινητοβιομηχανίας για δύο δεκαετίες. Η συνεργασία μεταξύ της Nissan και της Renault κλονίστηκε το 2018 με τη σύλληψη του Carlos Ghosn, προέδρου και των δύο εταιρειών. Από τότε, έχουν απομακρυνθεί και πλέον χαράσσουν χωριστούς δρόμους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v