Ισραήλ: Ξεκινά η επιχείρηση «Πλημμύρα» στα τούνελ της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να γεμίζει με θαλασσινό νερό το δίκτυο σηράγγων στη Γάζα, όπου πιστεύει ότι κρύβονται Παλαιστίνιοι μαχητές. Πιθανοί κίνδυνοι για τα υπόγεια ύδατα της Λωρίδας.

Ισραήλ: Ξεκινά η επιχείρηση «Πλημμύρα» στα τούνελ της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ξεκίνησε την επιχείρηση να πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό το υπόγειο σύστημα σηράγγων της Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη «Αμερικανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού».

Ο αρχηγός του IDF Χερτζί Χαλεβί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η πλημμύρα των τούνελ είναι «μια καλή ιδέα, αλλά δεν θα σχολιάσω τις λεπτομέρειες».

Ο στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρήσεις του για την καταστροφή της υποδομής της σήραγγας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλημμύρα των σηράγγων της Χαμάς ξεκίνησε ήδη κάποια στιγμή τον περασμένο μήνα.

Περιβαλλοντικοί εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στα υπόγεια ύδατα στη Λωρίδα.

Η άντληση θαλασσινού νερού και η διοχέτευσή του στο υπόγειο δίκτυο τούνελ θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχές στην παροχή γλυκού νερού, προειδοποιούν επικριτές του σχεδίου.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι σε τέτοιες σήραγγες η Χαμάς κρύβει μαχητές, ομήρους και όπλα, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα. Η διαδικασία καταστροφής των σηράγγων με θαλασσινό νερό μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v