Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακαλεί 2 εκατ. αυτοκίνητα η Tesla

Προβλήματα ασφαλείας στο Autopilot, το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, εντόπισε η αρμόδια αμερικανική ρυθμιστική αρχή.

Ανακαλεί 2 εκατ. αυτοκίνητα η Tesla

Η Tesla προχωράει σε ανάκληση πάνω από 2 εκατ. οχημάτων, αφού η κορυφαία αμερικανική ρυθμιστική αρχή για την αυτόματη ασφάλεια διαπίστωσε ότι το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, το σύστημα Autopilot, δεν κάνει αρκετά για την πρόληψη κινδύνου.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η κίνηση είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας έρευνας από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), η οποία θα παραμείνει ανοιχτή, καθώς η υπηρεσία παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα των επιδιορθώσεων της Tesla. Ένας εκπρόσωπος της NHTSA είπε ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι τα μέσα της Tesla για να κρατήσει τους οδηγούς αφοσιωμένους ήταν ανεπαρκή και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κακή χρήση.

«Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία υπόσχεται πολλά για τη βελτίωση της ασφάλειας, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα», δήλωσε η NHTSA. «Η σημερινή δράση είναι ένα παράδειγμα βελτίωσης των αυτοματοποιημένων συστημάτων, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια».

Το λογισμικό Autopilot είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους οδηγούς να παραχωρούν τον φυσικό έλεγχο των ηλεκτρικών τους οχημάτων, αν και πρέπει να προσέχουν ανά πάσα στιγμή. Τα αυτοκίνητα μπορούν να διατηρήσουν ταχύτητα και απόσταση ασφαλείας πίσω από άλλα αυτοκίνητα, να παραμείνουν εντός των γραμμών τους και να κάνουν αλλαγές λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v