Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Airbnb: Με €576 εκατ. τελειώνει φορολογική διαμάχη στην Ιταλία

Οι Ιταλοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με νόμο του 2017 που υποχρεώνει τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να εισπράττουν το 21% του εισοδήματος των ιδιοκτητών από ενοίκια για λογαριασμό της εφορίας.

Airbnb: Με €576 εκατ. τελειώνει φορολογική διαμάχη στην Ιταλία

Η Airbnb συμφώνησε να πληρώσει 576 εκατ. ευρώ στις ιταλικές αρχές για να τερματίσει μια μακροχρόνια φορολογική διαμάχη που έφτασε στο αποκορύφωμά της τον περασμένο μήνα όταν ο εισαγγελέας της χώρας κατέσχεσε κεφάλαια από την πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο διακανονισμός της αμερικανικής εταιρείας έγινε σήμερα Τετάρτη με την Agenzia delle Entrate, την ιταλική εφορία, για ένα χαμηλότερο ποσό από αυτό που είχαν διατάξει οι Αρχές τον περασμένο μήνα.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι η Airbnb δεν συμμορφώθηκε με νόμο του 2017 που υποχρεώνει τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να εισπράττουν το 21% του εισοδήματος των ιδιοκτητών από ενοίκια για λογαριασμό των φορολογικών αρχών.

Η Airbnb είπε ότι ο διακανονισμός της Τετάρτης καλύπτει τις παρακρατήσεις της εταιρείας μεταξύ 2017 και 2021, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με τις φορολογικές υποχρεώσεις για το 2022 και το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v