Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βloomberg: H E.E. θα δικαιώσει το Spotify στην αντιμονοπωλιακή μάχη με την Apple

O τεχνολογικός κολοσσός είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο ώς και 10% των ετήσιων πωλήσεων της, σύμφωνα με το Bloomberg. Αρχές του 2024 η απόφαση.

Βloomberg: H E.E. θα δικαιώσει το Spotify στην αντιμονοπωλιακή μάχη με την Apple

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να αναγκάσει την Apple να επιτρέπει σε ανταγωνιστικές  υπηρεσείες μουσικής συνεχούς ροής όπως το Spotify να κατευθύνουν τους χρήστες σε εναλλακτικές επιλογές συνδρομής εκτός του App Store, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Apple μπορεί να υποστεί πρόστιμο όσο το 10% των ετήσιων πωλήσεων της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του 2024. 

Αυτή τη στιγμή η Apple δεν επιτρέπει σε υπηρεσίες όπως το Spotify να ενημερώνουν τους χρήστες για εναλλακτικές επιλογές συνδρομής εντός των εφαρμογών, αν και τους επιτρέπει να στέλνουν σχετικό email στους πελάτες τους. 

To Spotify είχε υποβάλλει καταγγελία στην Κομισιόν για στρέβλωση του ανταγωνισμού από την Apple πριν από τέσσερα χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2023 η Κομισιόν απέστειλε κοινοποίηση αιτιάσεων στην Apple, διευκρινίζοντας τις ανησυχίες της σχετικά με τους κανόνες του καταστήματος εφαρμογών της (App Store) για τους παρόχους μουσικής συνεχούς ροής.

Η Κομισιόν είχε αποφανθεί ότι η Apple έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της i) επιβάλλοντας στους προγραμματιστές εφαρμογών μουσικής συνεχούς ροής το δικό της σύστημα πληρωμών για τις αγορές εντός εφαρμογής (υποχρέωση IAP) και ii) περιορίζοντας την ικανότητα των προγραμματιστών εφαρμογών να ενημερώνουν τους χρήστες iPhone και iPad σχετικά με εναλλακτικές συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής (υποχρεώσεις anti-steering).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v