Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Νωρίτερα και μεγαλύτερες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed 

Η οικονομική ομάδα της Goldman, με επικεφαλής τον Jan Hatzius, τονίζει το αποπληθωριστικό σήμα που παρατηρήθηκε στον πληθωρισμό χονδρικής αυτή την εβδομάδα. Πού εκτιμά ότι θα φτάσουν τα επιτόκια το 2024.

Goldman Sachs: Νωρίτερα και μεγαλύτερες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναθεωρούν τις προοπτικές τους για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το 2024, προβλέποντας τώρα ταχύτερη και πιο μεγάλης κλίμακας σειρά περικοπών των επιτοκίων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η οικονομική ομάδα της Goldman, με επικεφαλής τον Jan Hatzius, τονίζει το αποπληθωριστικό σήμα που παρατηρήθηκε στα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού της Τετάρτης, τα οποία έδειξαν ότι η άνοδος επιβραδύνθηκε σε λιγότερο από 1% τον Νοέμβριο.

«Πλέον προβλέπουμε τρεις διαδοχικές μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, για να επανέλθουν τα επιτόκια», από ένα επίπεδο που οι αξιωματούχοι της Fed πιθανότατα θα θεωρήσουν σύντομα πολύ υψηλό, έγραψαν οι οικονομολόγοι της Goldman.

Ο Hatzius και οι συνεργάτες του βλέπουν στη συνέχεια τριμηνιαίο ρυθμό μείωσης των επιτοκίων, με αποκορύφωμα το εύρος στόχου από 3,25% έως 3,5%. Το τρέχον εύρος, που διατηρήθηκε στην απόφαση πολιτικής της Fed της Τετάρτης, είναι 5,25% έως 5,5%.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed προέβλεπαν τρεις μειώσεις επιτοκίων για το 2024, μία περισσότερη από ό,τι είχε προβλέψει η ομάδα της Goldman.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v