Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συλλήψεις μελών της Χαμάς σε Γερμανία και Δανία

Τέσσερα άτομα φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση στο Βερολίνο, ενώ η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργεια.

Συλλήψεις μελών της Χαμάς σε Γερμανία και Δανία

Τέσσερα μέλη της Χαμάς συνελήφθησαν στη Γερμανία, αφού κρίθηκαν ύποπτα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε εβραϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Τρεις από τους υπόπτους έχουν τεθεί υπό κράτηση στο Βερολίνο και άλλος ένας στην Ολλανδία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

«Μετά τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών, οι επιθέσεις κατά Εβραίων σε εβραϊκά ιδρύματα έχουν επίσης αυξηθεί στη χώρα μας μέσα στις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις συλλήψεις.

«Συνεπώς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Εβραίοι στη χώρα μας δεν θα χρειαστεί να φοβηθούν ξανά για την ασφάλειά τους», τόνισε.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν προειδοποιήσει για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων από ισλαμιστές λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Κοπεγχάγης και η υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών της Δανίας (PET) ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις στη διάρκεια συντονισμένων ενεργειών στη χώρα, στο πλαίσιο έρευνας για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Η PET προειδοποιεί εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία για το ενδεχόμενο επιθέσεων και από το 2010 διατηρεί στο 4 το επίπεδο προειδοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων, σε μια κλίμακα από 1 ως 5, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει «σημαντική» απειλή.

Η υπηρεσία Πληροφοριών της Δανίας παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η απειλή για τη χώρα έχει αυξηθεί αφότου διαδηλωτές κατά του Ισλάμ κατέστρεψαν αντίτυπα του Κορανίου στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι στο τρομοκρατικό σχέδιο που αποτράπηκε στη Δανία εμπλέκονται αρκετοί ύποπτοι «που επιχειρούσαν για λογαριασμό» της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επτά άτομα που συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου της Δανίας για τον σχεδιασμό επίθεσης εναντίον αμάχων «ενεργούσαν για λογαριασμό» της Χαμάς.

Η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της Δανίας αποκάλυψαν τις «υποδομές της Χαμάς στο ευρωπαϊκό έδαφος», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v