Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική νίκη Amazon στη φορολογική διαμάχη με την Κομισιόν

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να αναγκάσει την Amazon να πληρώσει 250 εκατ. «οφειλόμενους φόρους».

Δικαστική νίκη Amazon στη φορολογική διαμάχη με την Κομισιόν

H Amazon κέρδισε δικαστική μάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταβολή φόρων 250 εκατ. ευρώ, σε μια απόφαση που επιφέρει ισχυρό πλήγμα στις προσπάθειες να ελεγχθούν οι ευνοϊκές φορολογικές συμφωνίες μεταξύ εταιρικών κολοσσών και κρατών μελών. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να αναγκάσει την Amazon να πληρώσει 250 εκατ. «οφειλόμενους φόρους», απορρίπτοντας το επιχείρημα ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου συνιστούσαν παράνομη κρατική βοήθεια. 

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία επίκυρωσε απόφαση δικαστηρίου κατώτερης βαθμίδας, μπορεί να επηρεάσει μια ξεχωριστή διαμάχη για την καταβολή φόρων 14,3 δισ. στην Ιρλανδία από την Apple. 

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαιώνει ότι η Κομισιόν δεν απέδειξε ότι η φορολογική συμφωνία της Amazon με το Λουξεμβούργο ήταν κρατική βοήθεια που δεν ευθυγραμμίζεται με την αγορά του διαδικτύου» τονίζεται σε απόφαση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v