Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αρρυθμίες» από τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας

Η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες, αλλά οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στο Πεκίνο να εφαρμόσει υποστηρικτικές πολιτικές για την ανάπτυξη.

«Αρρυθμίες» από τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας παραμένει ανομοιογενής καθώς η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες, αλλά οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στο Πεκίνο να εφαρμόσει υποστηρικτικές πολιτικές για την ανάπτυξη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6,6% τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση. Ενώ ξεπέρασε τη μέση εκτίμηση για αύξηση 5,7%, υπάρχει στρέβλωση λόγω της σύγκρισης με πριν από ένα χρόνο, όταν τα lockdown για την Covid περιόρισαν τη δραστηριότητα.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,1%, λιγότερο από το προβλεπόμενο άλμα του 12,5%, υπογραμμίζοντας την απειλή που συνιστά η ασθενής καταναλωτική ζήτηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

«Είναι προφανές ότι η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο, ειδικά όσον αφορά τις λιανικές πωλήσεις και τα ακίνητα», δήλωσε ο Larry Hu, επικεφαλής οικονομικών Κίνας στη Macquarie Group. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v