Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποζημίωση £140 χιλ. στον πρίγκιπα Χάρι από τη Mirror

O δικαστής διαπίστωσε ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές ήταν «ευρέως διαδεδομένες και συνηθισμένες» στις εφημερίδες του ομίλου «Mirror Group Newspapers» για πολλά χρόνια.

Αποζημίωση £140 χιλ. στον πρίγκιπα Χάρι από τη Mirror

O πρίγκιπας Χάρι κέρδισε την Παρασκευή την αγωγή του εναντίον του εκδότη της εφημερίδας Daily Mirror για τηλεφωνικές υποκλοπές και του επιδικάστηκαν πάνω από 140.000 λίρες (180.000 δολάρια) στην πρώτη από τις πολλές αγωγές του εναντίον βρετανικών ταμπλόιντ.

O δικαστής διαπίστωσε ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές ήταν «ευρέως διαδεδομένες και συνηθισμένες» στις εφημερίδες του ομίλου “Mirror Group Newspapers” επί πολλά χρόνια και ότι οι ιδιωτικοί ερευνητές «αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος» για τη συλλογή πληροφοριών παράνομα. Είπε ότι τα στελέχη των εφημερίδων γνώριζαν την πρακτική και την κάλυπταν.

Πρόσθεσε ότι επιδίκασε στον Δούκα του Σάσεξ αποζημίωση για 15 από τα 33 επίμαχα άρθρα της εφημερίδας στη δίκη, τα οποία ήταν αποτέλεσμα παράνομης συλλογής πληροφοριών και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάχρηση των προσωπικών πληροφοριών του Χάρι. Ο όμιλος της Daily Mirror «ζήτησε ανεπιφύλακτα συγγνώμη».

«Καλωσορίζουμε τη σημερινή ετυμηγορία που δίνει στην επιχείρηση την απαραίτητη σαφήνεια για να αφήσει πίσω της γεγονότα που είχαν λάβει χώρα πριν από πολλά χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου Mirror Group Newspapers (MGN), που εκδίδει τις Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People.

Ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε την ικανοποίησή του, μέσω του δικηγόρου του, για την καταδίκη της Mirror και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του στη Δικαιοσύνη έναντι του Τύπου.

«Η ετυμηγορία που εκδόθηκε σήμερα με δικαιώνει και μου εμπνέει εμπιστοσύνη», δήλωσε εξ ονόματος του δούκα του Σάσεξ ο δικηγόρος του Ντέιβιντ Σέρμπορν. «Η αποστολή συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε καταγγείλει πως από το 1996 και για 15 χρόνια είχε γίνει στόχος του MGN και πως περισσότερα από 140 άρθρα, που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες του ομίλου, ήταν αποτέλεσμα παράνομης συγκέντρωσης πληροφοριών, αν και η δίκη αφορούσε μόνο 33 απ’ αυτά.

Πηγές: Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v