Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουίλιαμς: Η Fed δεν συζητά αυτή τη στιγμή για τα επιτόκια

Η Fed θα συνεχίσει να στηρίζεται στα δεδομένα και αν η τάση επιβράδυνσης του πληθωρισμού αντιστραφεί, τότε θα είναι έτοιμη να συσφίξει και πάλι τη νομισματική πολιτική, τόνισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Γουίλιαμς: Η Fed δεν συζητά αυτή τη στιγμή για τα επιτόκια

Οι μειώσεις επιτοκίων δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης αυτή τη στιγμή για τη Fed, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Τζον Γουίλιαμς. 

«Δεν μιλάμε πραγματικά για μειώσεις επιτοκίων αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Γουίλιαμς. «Είμαστε επικεντρωμένοι στο ερώτημα που έχουμε μπροστά μας, το οποίο, όπως είπε ο Πάουελ, είναι το αν η νομισματική πολιτική είναι αρκούντως περιοριστική για να διασφαλίσει την επαναφορά του πληθωρισμού στο 2%. Αυτό είναι το ερώτημα για μας», υπογράμμισε. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο Γουίλιαμς ανέφερε ότι είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για τη μείωση επιτοκίων. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Fed θα συνεχίσει να στηρίζεται στα δεδομένα και αν η τάση επιβράδυνσης του πληθωρισμού αντιστραφεί, τότε θα είναι έτοιμη να συσφίξει και πάλι τη νομισματική πολιτική. 

«Κάτι που μάθαμε τον τελευταίο χρόνο είναι πως τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν και με μη αναμενόμενο τρόπο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συσφίξουμε περαιτέρω τη νομισματική πολιτική, αν σταματήσει ή αντιστραφεί η πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού», ανέφερε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v