Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουνάκ: Πάρα πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Κανείς δεν θέλει να δει αυτήν τη σύγκρουση να διαρκεί ούτε μια μέρα περισσότερο από όσο πρέπει, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Το Τελ Αβίβ να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Σουνάκ: Πάρα πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι έχουν χαθεί «πάρα πολλές ζωές αμάχων» στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, προσθέτοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν θέλει να δει αυτή τη σύγκρουση να διαρκεί μια μέρα περισσότερο από όσο πρέπει», μεταδίδει το BBC.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σκωτία, ο Σουνάκ επανέλαβε ότι ενώ το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα οφείλει να ακολουθεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Επίσης την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση ενέτεινε τις εκκλήσεις για «βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα. 

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα

Στον αντίποδα ο IDF ανακοίνωσε ότι άλλοι πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα, τρεις εκ των οποίων στον Νότο, όπου έχουν λάβει χώρα μερικές από τις πιο σφοδρές μάχες. Άλλος ένας στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του.

Παρά τη στρατιωτική υπεροχή του Ισραήλ, οι δυνάμεις του είναι ευάλωτες σε ενέδρες μαχητών που δρουν έξω από υπόγειες σήραγγες σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Κάποιοι από τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας Duvdevan, η οποία ειδικεύεται σε μυστικές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v