Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυάγησε η συγχώνευση Adobe και Figma

Η συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιρειών ήρθε αντιμέτωπη με ενστάσεις από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ναυάγησε η συγχώνευση Adobe και Figma

Η Adobe απέσυρε την πρόταση συγχώνευσης με τη Figma έναντι 20 δισ. δολαρίων, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκή Ένωση και του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησαν έρευνες για το αν η συμφωνία θα επέφερε πλήγμα στον ανταγωνισμό.

H Figma έχει εξελίξει ψηφιακά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν σε σχεδιαστές λογισμικού να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο.

Oι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν ότι η συμφωνία μπορεί να περιορίσει τον ανταγωνισμό στις αγορές διαδικτυακών συνεργατικών εργαλείων διαδραστικού σχεδιασμού, εμποδίζοντας τη δυνητική ανάπτυξη της Figma ως ανταγωνίστριας της Adobe.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα απειλούσε τον ανταγωνισμό στον σχεδιασμό προϊόντων, την επεξεργασία εικόνας και την εικονογράφηση.

Η Adobe αρνήθηκε να προσφέρει λύσεις που θα ικανοποιούσαν τις ανησυχίες της βρετανικής αρχής την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι μια αποεπένδυση θα ήταν «εντελώς δυσανάλογη».

Το απόγευμα της Δευτέρας, ώρες αφότου η βρετανική αρχή δημοσίευσε την απάντηση της Adobe στο αίτημά της για διορθωτικά μέτρα, οι δύο εταιρείες εξέδωσαν κοινή δήλωση τερματισμού της συγχώνευσης.

«Η Adobe και η Figma διαφωνούν σθεναρά με τα πρόσφατα ευρήματα των ρυθμιστικών αρχών, αλλά πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε ανεξάρτητα», δήλωσε σύμφωνα με τους Financial Times ο Σαντάνου Ναραγέν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Adobe.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v