Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΗΕ: Η Ρωσία απέτυχε να προστατεύσει τους αμάχους στην Ουκρανία

Υπάρχουν ενδείξεις για βαριές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και εγκλήματα πολέμου, κυρίως από τις δυνάμεις της Μόσχας, κατήγγειλε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΟΗΕ: Η Ρωσία απέτυχε να προστατεύσει τους αμάχους στην Ουκρανία

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει «εκτεταμένη αποτυχία» από την Ρωσία στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία των αμάχων στην Ουκρανία και ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εκεί εγκλήματα πολέμου.

«Υπάρχει εκτεταμένη αποτυχία από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη λήψη επαρκών μέτρων για την προστασία αμάχων και την προστασία μη στρατιωτικών στόχων απέναντι στις συνέπειες των επιθέσεων τους», δήλωσε ο Τουρκ στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την παρακολούθηση που διενεργεί το γραφείο του, υπάρχουν ενδείξεις για «βαριές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, και εγκλήματα πολέμου, κυρίως από τις δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v