Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Καμπάνα $100 εκατ. στη Rolex για μονοπωλιακές πρακτικές

Η ελβετική εταιρεία φαίνεται να εμπόδιζε πωλήσεις γαλλικών ρολογιών για πάνω από μια δεκαετία. Τι υποστήριξε ο κολοσσός.

Γαλλία: Καμπάνα $100 εκατ. στη Rolex για μονοπωλιακές πρακτικές

Πρόστιμο περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων επιβλήθηκε στη Rolex από την γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού, καθώς η ελβετική εταιρεία φαίνεται να εμπόδιζε ηλεκτρονικές πωλήσεις ρολογιών της, μεταδίδει το Bloomberg. Η Αρχή απέρριψε τις αιτιολογήσεις της γαλλικής θυγατρικής της εταιρείας ότι αυτό γινόταν για να αντιμετωπιστεί η πώληση πλαστών και το «παράλληλο» εμπόριο.

Οι παραβάσεις είναι σοβαρές, καθώς αφορούν στο κλείσιμο ενός καναλιού διανομής, όταν οι διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών, ανθίζει τα τελευταία 15 χρόνια, τόνισε η αρχή. Επίσης, απέρριψε την αιτιολόγηση που έδωσε η Rolex, ότι το μπλόκο χρησιμοποιήθηκε ως μέτρο εναντίον της παραχάραξης και του παράλληλου εμπορίου.

Πέραν του προστίμου, η μονάδα της ελβετικής εταιρείας στη Γαλλία καλείται να ενημερώσει τους εμπόρους λιανικής με τους οποίους συνεργάζεται για την απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού και να δημοσιεύσει περίληψη της στον ιστότοπό της εντός δύο μηνών για επτά συνεχόμενες ημέρες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v