Ουκρανία: Αποκρούσαμε ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο

Πλήγματα σημειώθηκαν επίσης σε Χάρκοβο και Χερσώνα. Ζημιές σε κτίρια. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά.

Ουκρανία: Αποκρούσαμε ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη αεροπορική επιδρομή εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας, την πέμπτη κατά σειρά τον τρέχοντα μήνα, με τη στρατιωτική διοίκηση Κιέβου να διαβεβαιώνει πως κατέστρεψε όλα τα ρωσικά όπλα εν πτήσει προς την πόλη, κυρίως drones-καμικάζι.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές» στο Κίεβο, ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μέσω Telegram.

Ωστόσο, υπήρξαν τουλάχιστον δύο πλήγματα στo Xάρκοβο ενώ εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στη Χερσώνα (νότια), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Χερσώνας από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής τραυματίστηκαν εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά» ηλικιών μεταξύ δύο και δεκατριών ετών, ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος Ρομάν Μρότσκο.

«Μητέρα και τρία παιδιά της εισήχθησαν σε νοσοκομείο», δεν διατρέχει πάντως κίνδυνο η ζωή τους, έχουν κυρίως «μώλωπες», ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και τους προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις επιτόπου, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ αναφέρθηκε σε δυο πλήγματα σε πολυκατοικίες στην πόλη και πρόσθεσε πως οι αρχές προσπαθούν ακόμη να «εξακριβώσουν» αν υπάρχουν θύματα.

Από το φθινόπωρο, οι δυνάμεις της Μόσχας πολλαπλασιάζουν ξανά τις νυχτερινές επιδρομές τους εναντίον ουκρανικών πόλεων, την ώρα που η βούληση της Δύσης να υποστηρίξει το Κίεβο τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η ηγεσία της αμερικανικής Γερουσία ξεκαθάρισε χθες πως δεν θα κλειστεί συμφωνία εντός 2023 για το πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων που ζήτησε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ροή της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται κρίσιμη για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v