Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009 έκαναν οι τιμές για σπίτια στο Λονδίνο 

Το μέσο σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο κόστιζε £288.000 τον Οκτώβριο. Υπό πίεση η αγορά ακινήτων, μετά την επιθετική αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009 έκαναν οι τιμές για σπίτια στο Λονδίνο

Η ύφεση στην αγορά κατοικίας του Ηνωμένου Βασιλείου επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο, με το μέσο κόστος ενός σπιτιού να υποχωρεί κατά 1,2% σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια εμπόδισαν τη δραστηριότητα.

Το μέσο σπίτι κόστισε £288.000 (364.650 δολάρια) ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η κίνηση ήρθε μετά την ετήσια πτώση 0,6% του Σεπτεμβρίου. Οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο τον Οκτώβριο μειώθηκαν κατά 3,6% -ήταν η μεγαλύτερη από την οικονομική κρίση του 2009.

Τα στοιχεία ενισχύουν την εικόνα μιας αγοράς ακινήτων υπό πίεση μετά την επιθετική αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό. Η Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε 82.910 συναλλαγές τον Οκτώβριο, σημειώνοντας πτώση 21% σε ετήσια βάση και 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η πτώση των τιμών κατοικιών θα μπορούσε να αποδειχθεί προβληματική για τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ετοιμάζεται για γενικές εκλογές την επόμενη χρονιά. Οι παραδοσιακοί συντηρητικοί ψηφοφόροι τείνουν να είναι πιο πιθανό να κατέχουν περιουσία και θα είναι πρόθυμοι να αποφύγουν την πτώση των αποτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v