Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση στις μεταπωλήσεις κατοικιών για πρώτη φορά σε έξι μήνες

Αυξήθηκαν 0,8% τον Νοέμβριο οι μεταπωλήσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, πιάνοντας ετήσιο εποχικά προσαρμοσμένο ρυθμό 3,82 εκατομμυρίων σπιτιών, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών. Πτώση 7,3% σε επίπεδο έτους.

ΗΠΑ: Αύξηση στις μεταπωλήσεις κατοικιών για πρώτη φορά σε έξι μήνες

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Νοέμβριο για πρώτη φορά από τον Μάιο, σ' ένα πρώιμο σημάδι ανάκαμψης της αγοράς κατοικίας, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αρχίζουν να πέφτουν.

Παρότι τα επιτόκια παρέμειναν σε υψηλό πολλών δεκαετιών τον Νοέμβριο, οι πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν καθώς οι επίδοξοι ιδιοκτήτες είδαν ευκαιρίες αγοράς.

Οι μεταπωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Νοέμβριο, σε ετήσιο εποχικά προσαρμοσμένο ρυθμό 3,82 εκατομμυρίων μονάδων, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Αυτός δηλαδή είναι ο αριθμός των κατοικιών που θα πωλούνταν κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, εάν οι πωλήσεις γίνονταν με τον ίδιο ρυθμό κάθε μήνα όπως τον Νοέμβριο. 

Η αύξηση των πωλήσεων ξεπέρασε τις προσδοκίες στη Wall Street. Προβλέπονταν συνολικά πωλήσεις 3,76 εκατ. υφιστάμενων κατοικιών τον Νοέμβριο.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022, οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 7,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v