Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 27% για το δημοσιονομικό έλλειμμα του Ηνωμένου Βασιλείου

Η αύξηση αντανακλά τις κρατικές δαπάνες για να αντιμετωπίσουν οι Βρετανοί τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών.

Αλμα 27% για το δημοσιονομικό έλλειμμα του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο δημόσιος δανεισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε απότομα τους πρώτους οκτώ μήνες του οικονομικού έτους, καθώς η κρατική ενίσχυση για να βοηθηθεί ο κόσμος όσον αφορά την κρίση κόστους ζωής αύξησε τις κρατικές δαπάνες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το έλλειμμα μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου ανήλθε στα 116,4 δισεκατομμύρια λίρες (147 δισεκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Μόνο τον Νοέμβριο σημειώθηκε έλλειμμα 14,3 δισεκατομμυρίων λιρών, περισσότερο από την πρόβλεψη των 13 δισεκατομμυρίων λιρών από τους οικονομολόγους.

Η αύξηση μέχρι σήμερα φέτος αντανακλά τις δαπάνες για να αντιμετωπίσουν οι Βρετανοί τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών. Το κόστος πρόνοιας ενισχύθηκε 12% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, μετά την αύξηση των επιδομάτων κατά 10% τον Απρίλιο, ενώ το κόστος του προσωπικού του δημόσιου τομέα αυξήθηκε επίσης κατά 12%, ανέφερε η ONS.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v