Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακαλεί 1 εκατ. οχήματα η Toyota, βουτιά 4% για τη μετοχή

Ποια μοντέλα αφορά η ανάκληση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Sell off για τις μετοχές, με το βλέμμα και στο σκάνδαλο Daihatsu.

Ανακαλεί 1 εκατ. οχήματα η Toyota, βουτιά 4% για τη μετοχή

Με απώλειες 4% έκλεισαν οι μετοχές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota στον ιαπωνικό δείκτη Nikkei 225 σήμερα, Πέμπτη.

Η απότομη πτώση ήρθε αφότου η Toyota ανακοίνωσε την ανάκληση περίπου ενός εκατομμυρίου οχημάτων. Αφορούσε ορισμένα μοντέλα Toyota και Lexus 2020-2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το sell off έρχεται επίσης αφού η θυγατρική της Toyota, Daihatsu, διέκοψε τις αποστολές όλων των οχημάτων της την Τετάρτη, μετά από έρευνα που διαπίστωσε προβλήματα ασφάλειας στα αυτοκίνητά της, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων όπου οι μονάδες ελέγχου αερόσακων που χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές αερόσακων για ορισμένα μοντέλα ήταν διαφορετικές από αυτές που πωλήθηκαν στους πελάτες.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή διερεύνησε την Daihatsu αφού είπε τον Απρίλιο ότι διεξήγαγε δοκιμές ασφαλείας πλευρικής σύγκρουσης για 88.000 μικρά αυτοκίνητα -τα περισσότερα από αυτά πωλήθηκαν ως Toyota.

Ο ευρύτερος Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε βουτιά 1,50% σήμερα Πέμπτη, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,9%, παρασυρμένος από τα σκάνδαλα ασφάλειας στην Toyota. Οι περισσότερες αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν μετά την πτώση της Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v