Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με Covid νοσεί ένα κάθε 24 άτομα σε Αγγλία και Σκωτία

Εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς η εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή JN.1. Υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων στο Λονδίνο. Σε ποιες ηλικιακές ομάδες παρατηρούνται περισσότερες λοιμώξεις.

Με Covid νοσεί ένα κάθε 24 άτομα σε Αγγλία και Σκωτία

Περίπου ένας κάθε 24 ανθρώπους σε Αγγλία και Σκωτία νοσεί με Covid-19, με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στο Λονδίνο, καθώς εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς η εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή JN.1, μεταδίδει το Bloomberg.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι η Covid-19 φαίνεται να κυριαρχεί σε νέα άτομα ηλικίας 18 έως 44 ετών, σύμφωνα με κοινή έκθεση της βρετανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας και του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Αυτή την εποχή του χρόνου, ο κρύος καιρός, οι μικρότερες μέρες και η αυξημένη κοινωνικοποίηση σημαίνουν ότι η πιθανότητα μετάδοσης ιών του αναπνευστικού όπως ο Covid-19 είναι ιδιαίτερα υψηλή», δήλωσε ο Στίβεν Ράιλι, γενικός διευθυντής δεδομένων και επιτήρησης στην Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας της Βρετανίας.

«Αυτό, καθώς και ο πιθανός αντίκτυπος των νέων παραλλαγών, σημαίνει ότι δεν είναι απροσδόκητο να δούμε τα κρούσματα να αυξάνονται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v