Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απογείωση» των αγορών περιμένει η Morgan Stanley

Η επιβεβαίωση ότι η Fed σταμάτησε τις αυξήσεις και η πρώτη μείωση θα είναι το σημείο καμπής, σύμφωνα με τον απερχόμενο CEO του αμερικανικού ομίλου.

«Απογείωση» των αγορών περιμένει η Morgan Stanley

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα «απογειωθούν» μόλις οι επενδυτές βεβαιωθούν ότι η Federal Reserve έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης επιτοκίων, προέβλεψε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman, δίνοντας μια αισιόδοξη προοπτική για τον διάδοχό του.

Μιλώντας στους Financial Times, λίγες μέρες πριν παραδοθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος στον συμπρόεδρο της Morgan Stanley, Ted Pick, ο Gorman είπε επίσης ότι το τραπεζικό σύστημα είχε γίνει πολύ πιο ασφαλές στη 14ετή θητεία του, αφήνοντας τη «δική τους βλακεία» ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.

«Το σοκ της πρόσφατης αύξησης των επιτοκίων έβαλε φραγμό στις τραπεζικές συμφωνίες [και] στις κεφαλαιαγορές. Και αυτό συμβαίνει επειδή όλοι δεν γνωρίζουν πραγματικά ποιο είναι το κόστος χρηματοδότησής τους», είπε ο Gorman στους FT.

«Τη στιγμή που η Federal Reserve σηματοδοτήσει συγκεκριμένα ότι σταμάτησαν να αυξάνουν τα επιτόκια, πόσο μάλλον στο σημείο που θα κάνει την πρώτη μείωση επιτοκίων, αυτές οι αγορές θα απογειωθούν. Και είμαστε ακριβώς στο κέντρο του σημείου που πρόκειται να υπάρξει δράση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v