Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Πούτιν μετά την κατάκτηση της Μαρίνκα

Τα στρατεύματά μας αποκτούν την ευκαιρία να διευρύνουν τον χώρο των επιχειρήσεων τους», δηλώνει αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε τη σημαντική στρατιωτική επιτυχία.

«Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Πούτιν μετά την κατάκτηση της Μαρίνκα

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι πιστεύει ότι η απελευθέρωση της Μαρίνκα, της πόλης που βρίσκεται στο Ντόνετσκ που βρίσκεται από το 2014 στο επίκεντρο μαχών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, βοηθά τα ρωσικά στρατεύματα να αποκτήσουν περισσότερο χώρο για ελιγμούς.

Σε συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο πρόεδρος είπε ότι υπήρχαν «τουλάχιστον δύο θετικές επιπτώσεις».

«Το πρώτο είναι ότι απωθούμε τις μονάδες μάχης του εχθρού μακριά από το Ντόνετσκ. Το δεύτερο είναι ότι διασπώντας αυτήν την οχυρωμένη περιοχή - την οποία ο εχθρός είχε χτίσει ουσιαστικά από το 2014, έχοντας κατασκευάσει έναν σημαντικό αριθμό οχυρώσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα - τα στρατεύματά μας αποκτούν την ευκαιρία να διευρύνουν τον χώρο των επιχειρήσεων τους», είπε ο Πούτιν.

«Αλλά αυτό, φυσικά, είναι θέμα τοπικών διοικητών και ειδικών από το Γενικό Επιτελείο του Υπουργείου Άμυνας. Είναι ένα ξεχωριστό θέμα», είπε ο Πούτιν. «Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ευκαιρία είναι πλέον διαθέσιμη σε αυτόν τον τομέα.

Ο Πούτιν χαιρέτησε την απελευθέρωση της Μαρίνκα (που οι Ουκρανοί προς ώρας δεν επιβεβαιώνουν) ως «επιτυχία» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Ρώσους στρατιωτικούς. «Είναι επιτυχία», είπε ο πρόεδρος σε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, αφού άκουσε την έκθεσή του για την απελευθέρωση του οικισμού.

Σύμφωνα με το Tass ο Πούτιν συνεχάρη τον υπουργό και του ζήτησε να μεταφέρει τα «θερμά συγχαρητήρια και λόγια ευγνωμοσύνης σε όλο το προσωπικό, σε όλους τους στρατιώτες που συμμετείχαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, σε διαφορετικά στάδια στις μάχες για την απελευθέρωση της Μαρίνκα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v