Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Τουρκία αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 49%

Εκπληρώσαμε την υπόσχεσή μας να μην επιτρέψουμε στους εργαζομένους μας να συνθλιβούν από τον πληθωρισμό, τόνισε σε διάγγελμα του ο Τούρκος υπουργός Εργασίας, Βεντάτ Ισιχάν.

H Τουρκία αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 49%

Η Τουρκία θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 49% το νέο έτος καθώς ο πληθωρισμός ετοιμάζεται να ξεπεράσει το 70% τους επόμενους μήνες.

Ο μηνιαίος καθαρός κατώτατος μισθός θα οριστεί στις 17.002 λίρες (578 δολάρια), δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Βεντάτ Ισιχάν σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε πάνω από 100% φέτος.

«Εκπληρώσαμε την υπόσχεσή μας να μην επιτρέψουμε στους εργαζομένους μας να συνθλιβούν από τον πληθωρισμό» τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg ο υπουργός. 

Πάνω από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της χώρας αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.

Η αύξηση που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός είναι κοντά στο επίπεδο που σύμφωνα με τράπεζες της Wall Street θα περιπλέξει τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έχουν υποστηρίξει ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να συσφίξει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική αν η προσαρμογή του κατώτατου μισθού είναι υψηλότερη από 40% με 50%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v