Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν σε Σι: Η Ρωσία θα πολεμήσει για πέντε χρόνια στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος διαμήνυσε στον Κινέζο ομόλογό του τον Μάρτιο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να πολεμήσει στην Ουκρανία για πέντε χρόνια, σύμφωνα με πηγές της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei.

Πούτιν σε Σι: Η Ρωσία θα πολεμήσει για πέντε χρόνια στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα τον Μάρτιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ότι η Ρωσία «θα πολεμήσει για τουλάχιστον πέντε χρόνια» στην Ουκρανία, αποκάλυψαν πηγές της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, η δήλωση ήταν μάλλον ένας τρόπος για να συνοψίσει ο Πούτιν μια κατάσταση που εκείνη τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν ευνοϊκή για τη Ρωσία και να διαβεβαιώσει τον Σι ότι η Ρωσία θα βγει νικήτρια στο τέλος.

Η δήλωση ήταν επίσης και μια προειδοποίηση προς τον Σι να μην αλλάξει τη φιλορωσική του στάση, σημειώνει το άρθρο της Nikkei.

 Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα ήταν η πρώτη από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που ο Σι επισκέφθηκε μια μεγάλη δύναμη μετά την άρση της πολιτικής της για «μηδενικό COIVD».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v