Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπάιντεν παρατείνει την αναστολή των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο από την Ε.Ε.

Η αναστολή των δασμών που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Τραμπ παρατείνεται ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Ο Μπάιντεν παρατείνει την αναστολή των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο από την Ε.Ε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παρατείνει για δύο χρόνια την αναστολή των δασμών για τις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ, είχε επιβάλει δασμούς 25% στον ευρωπαϊκό χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, αλλά ο Τζο Μπάιντεν ανέστειλε τους δασμούς το 2021 μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε διάταγμα που εξέδωσε την Πέμπτη ο Μπάιντεν αναφέρεται ότι η αναστολή παρατείνεται ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παρατείνει έως τις 31 Μαρτίου 2025 την αναστολή των εξισορροπητικών δασμών για τα προϊόντα καταγωγής ΗΠΑ στο πλαίσιο της διαφοράς για τον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Οι εξισορροπητικοί δασμοί της ΕΕ επί των εξαγωγών των ΗΠΑ, οι οποίοι εφαρμόστηκαν αρχικά κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, ήρθαν ως απάντηση στους δασμούς του «άρθρου 232» των ΗΠΑ για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, ανέφερε ανακοίνωση της Κομισιόν.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v