Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλάζει περιφερειάρχη στο πολύπαθο Ντονέτσκ ο Ζελένσκι

Νέος κυβερνήτης ο Βαντίμ Φιλάσκιν στην ουκρανική περιφέρεια που βρίσκεται στο επίκεντρο των πολεμικών επιχειρήσεων, τμήμα της οποίας ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Αλλάζει περιφερειάρχη στο πολύπαθο Ντονέτσκ ο Ζελένσκι

Η ουκρανική περιφέρεια Ντονέτσκ, τμήμα της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ρωσικών στρατευμάτων, απέκτησε νέο κυβερνήτη. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε νέο περιφερειάρχη τον Βαντίμ Φιλάσκιν, ο οποίος ήταν αντιπεριφερειάρχης Ντονέτσκ από τον Φεβρουάριο του 2019. Ο προκάτοχός του Πάβλο Κιριλένκο διορίστηκε τον Σεπτέμβριο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Κίεβο.

Με προεδρικό διάταγμα, ο Ζελένσκι διόρισε επίσης τον Ολεξάντρ Κόβαλ νέο κυβερνήτη της περιφέρειας Ρίβνε στη δυτική Ουκρανία.

Με την υποστήριξη της Δύσης, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τα εδάφη τους απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα που εισέβαλαν στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022. Μεγάλα τμήματα των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται υπό τον έλεγχο αυτονομιστών, που υποστηρίζονται από τη Μόσχα, από την άνοιξη του 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v