Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνει 18% τις εξαγωγές ντίζελ η Ρωσία

Οι αποστολές από τα μεγάλα λιμάνια σε Μαύρη Θάλασσα και Βαλτική θα ανέλθουν σε 3,39 εκατ. τόνους τον Ιανουάριο, καθώς επανέρχεται σε μεγαλύτερες ταχύτητες η λειτουργία των διυλιστηρίων της χώρας.

Αυξάνει 18% τις εξαγωγές ντίζελ η Ρωσία

Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει τις εξαγωγές ντίζελ από τα μεγάλα δυτικά λιμάνια της κατά σχεδόν ένα πέμπτο τον επόμενο μήνα, καθώς ανεβάζουν ταχύτητα τα διυλιστήρια.

Τα φορτία ντίζελ από εγκαταστάσεις στη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φορτίων που προέρχονται από τη Λευκορωσία, αναμένεται να αυξηθούν σε 3,39 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που είδε το Bloomberg.

Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 817.000 βαρέλια την ημέρα, ήτοι 18% περισσότερα απ' όσα εξήγαγε η χώρα τις πρώτες 28 ημέρες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με υπολογισμούς που βασίζονται σε δεδομένα της εταιρείας πληροφοριών Kpler.

Το εν λόγω σχέδιο εκπονείται καθώς τα διυλιστήρια αυξάνουν τα ποσοστά επεξεργασίας τους. Τις πρώτες 20 μέρες του τρέχοντος μήνα, η διύλιση αργού κινήθηκε κατά μέσο όρο σε 5,57 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 60.000 βαρελιών ημερησίως από τον Νοέμβριο, όταν έληξε η προγραμματισμένη περίοδος συντήρησης.

Το σχέδιο που είδε το Bloomberg δείχνει μόνο φορτία ντίζελ που παραδίδονται σε τρία λιμάνια μέσω αγωγών. Μικρότεροι όγκοι μπορούν επίσης να αποστέλλονται σιδηροδρομικώς.

Οι πραγματικές ροές ενδέχεται επίσης να διαφέρουν, ανάλογα με τον καιρό και τη ζήτηση από ξένους πελάτες. Η διαχειρίστρια αγωγών Transneft, που καταρτίζει τα χρονοδιαγράμματα φόρτωσης, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Παραμένουν, βέβαια, ορισμένοι περιορισμοί στις προμήθειες καυσίμων στο εξωτερικό. Επιπλέον, τα διυλιστήρια πρέπει να διατηρούν τουλάχιστον το 50% της παραγωγής για εγχώρια χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v