Ουκρανία: Τουλάχιστον 31 νεκροί από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Εξαπολύθηκε μια από τις μεγαλύτερες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε Κίεβο και πόλεις στα νότια και δυτικά της χώρας. Χτυπήθηκαν πολιτικές υποδομές.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 31 νεκροί από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Η Ρωσία εξαπέλυσε ένα από τα μεγαλύτερα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στον πόλεμο με την Ουκρανία σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 31 αμάχους, τραυματίζοντας πάνω από 120 ανθρώπους και πλήττοντας πολυκατοικίες στο Κίεβο, στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας και ένα μαιευτήριο στο ανατολικό τμήμα, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Στην πρωτεύουσα τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν καθώς επλήγησαν μια αποθήκη, πολυκατοικίες και άλλα ακατοίκητα κτίρια, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Ουκρανία προειδοποιεί εδώ και εβδομάδες πως η Ρωσία πιθανώς  δημιουργεί απόθεμα πυραύλων ώστε να εξαπολύσει μεγάλη αεροπορική επίθεση στο ενεργειακό σύστημα. Τον περασμένο χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι βυθίστηκαν στο σκοτάδι όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί σφυροκόπησαν το ενεργειακό δίκτυο.

«Είναι προφανές ότι με τα αποθέματα πυραύλων που διαθέτει το επιτιθέμενο κράτος, θα συνεχίσει να εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρούστεμ Ουμέροφ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας είπε πως ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 26, όμως αναφορές από διάφορες περιοχές δείχνουν πως τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν στη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είπε ο κυβερνήτης της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, επλήγησαν επίσης πολιτικές υποδομές.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, όπου οι πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο, ένα σπίτι και ένα εξαώροφο κτίριο, ανέφερε ο κυβερνήτης.

Ο ίδιος δήλωσε πως από την επίθεση προκλήθηκε φωτιά σε μια μαιευτική κλινική.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Οδησσό, στην πόλη-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, και τουλάχιστον 22 τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης, κάνοντας λόγο για πλήγματα σε κτίρια κατοικιών.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν επλήγη μια πολυώροφη πολυκατοικία στην πόλη Λβιβ και 30 τραυματίστηκαν, είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης. Τρία σχολεία και ένα νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές, είπε ο δήμαρχος.

Στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, μια πυραυλική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν μια αποθήκη, μια βιομηχανική εγκατάσταση, ιατρικές εγκαταστάσεις και μια αποθήκη μεταφορών, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v