Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέφτουν οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη, «τσιμπούν» οι τιμές φυσικού αερίου

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν αύξηση έως και 3,4%, πάνω από τα 31 ευρώ η μεγαβατώρα, ανακόπτοντας την πτώση τριών ημερών.

Πέφτουν οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη, «τσιμπούν» οι τιμές φυσικού αερίου

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου κινήθηκαν υψηλότερα καθώς η ένταση του επικείμενου κύματος ψύχους βάθυνε, αυξάνοντας τη ζήτηση για το καύσιμο θέρμανσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν αύξηση έως και 3,4%, πάνω από τα 31 ευρώ η μεγαβατώρα, ανακόπτοντας την πτώση τριών ημερών. Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν προβλέπονται σε Παρίσι και Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα και οι ψυχρότερες συνθήκες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Maxar Technologies Inc. 

Ωστόσο, ο αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος, καθώς οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου εξακολουθούν να είναι πληρέστερες από το συνηθισμένο και άφθονες προμήθειες παρέχονται τόσο από αγωγούς, όσο και από δεξαμενόπλοια. Η Ευρώπη αναμένεται ευρέως να διανύσει άνετα τον δεύτερο χειμώνα της χωρίς μεγάλο μέρος του ρωσικού φυσικού αερίου, σημειώνει το Bloomberg.

«Ελλείψει οποιωνδήποτε κλυδωνισμών προσφοράς ή αύξησης της ζήτησης, φαίνεται πιθανό ότι η σεζόν θέρμανσης 2023/24 θα ολοκληρωθεί με τις αποθήκες γεμάτες σε ποσοστό περίπου 50%», ανέφερε σε σημείωμα η ING Groep NV.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v