Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάρκιν (Fed): Η ομαλή προσγείωση δεν είναι βέβαιη

Το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι, υπογράμμισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Τόμας Μπάρκιν.

Μπάρκιν (Fed): Η ομαλή προσγείωση δεν είναι βέβαιη

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει πραγματική πρόοδο όσον αφορά τον στόχο της μείωσης του πληθωρισμού χωρίς την πρόκληση μεγάλης ζημιάς στην αγορά εργασίας, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Τόμας Μπάρκιν την Τετάρτη.

Ενώ το βέλτιστο σενάριο της πτώσης του πληθωρισμού χωρίς μεγάλη άνοδο της ανεργίας «δεν είναι σε καμία περίπτωση δεδομένο» και μπορεί τελικά να μην υλοποιηθεί, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία παραμένει χαμηλή και ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει σε εξαμηνιαία βάση κάτω από τον στόχο του 2%, υπογράμμισε ο Μπάρκιν. 

Σε δηλώσεις που έκανε σε εμπορικό επιμελητήριο στη Βόρεια Καρολίνα, ο Μπάρκιν υπογράμμισε σύμφωνα με το Marketwatch ότι η πλειονότητα των αξιωματούχων της Fed προβλέπει ότι η διαδικασία «ομαλοποίησης των επιτοκίων θα ξεκινήσει κάποια στιγμή φέτος».

Αλλά προειδοποίησε ότι τα ρίσκα για την ομαλή προσγείωση παραμένουν, συμπεριλαμβανομένου ενός καθυστερημένου αντίκτυπου από τα υψηλά επιτόκια, ο οποίος θα αποδεικνυόταν πιο ισχυρός από ότι αναμένεται.

«Για αυτό παραμένει στο τραπέζι η δυνατότητα για επιπρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων» σημείωσε ο Μπάρκιν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v