Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Επιδότηση 13.750 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μέτρα για την ανανεώση του στόλου αυτοκινήτων ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ιταλία: Επιδότηση 13.750 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει πακέτο 930 εκατ. ευρώ για να ενθαρρύνει την απόσυρση βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων αυτοκίνητων και την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που έχει δει το Bloomberg.

Το πακέτο, το οποίο συζητείται από το υπουργείο Βιομηχανίας, θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα ύψους έως και 13.750 ευρώ για να επιτραπεί σε πολίτες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 30.000 ευρώ να εγκαταλείψουν τα παλαιά μοντέλα άνω των 20 ετών για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο στόχος, σύμφωνα με το έγγραφο, είναι «η αλλαγή του στόλου οχημάτων της Ιταλίας, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους στην Ευρώπη, με τουλάχιστον 11 εκατομμύρια μοντέλα κατηγορίας EURO 3 ή οχήματα χαμηλότερης κατηγορίας». Το σχέδιο θα «στηρίξει επίσης οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και την αγορά αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στη χώρα».

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Βιομηχανίας της Ιταλίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v