Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Χρεοκόπησε ο σκιώδης τραπεζικός γίγαντας Zhongzhi

Τον Νοέμβριο, οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι άνοιξαν ποινικές έρευνες για τη διαχείριση χρημάτων του ομίλου. Η εταιρεία νωρίτερα αποκάλυψε τρύπα 36,4 δισ. δολ. στον ισολογισμό της.

Κίνα: Χρεοκόπησε ο σκιώδης τραπεζικός γίγαντας Zhongzhi

Ο κινεζικός σκιώδης τραπεζικός γίγαντας Zhongzhi Enterprise Group κήρυξε πτώχευση αφού δήλωσε ότι είναι αφερέγγυος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, Δικαστήριο του Πεκίνου αποφάσισε να κάνει δεκτή την υπόθεση μετά την αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με δήλωση στο Wechat.

Τον Νοέμβριο, οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι άνοιξαν ποινικές έρευνες για τη διαχείριση χρημάτων του ομίλου. Η εταιρεία νωρίτερα αποκάλυψε έλλειμμα 36,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ισολογισμό της.

Οι σκιώδεις τράπεζες όπως η Zhongzhi είναι εταιρείες με χαλαρή ρύθμιση που συγκεντρώνουν τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών για να προσφέρουν δάνεια και να επενδύουν σε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα.

Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και όταν τα αντίπαλα τραστ αντιστάθμισαν τους κινδύνους, η Zhongzhi και οι θυγατρικές της, ειδικά η Zhongrong International Trust Co., επέκτεινε τη χρηματοδότηση σε προβληματικούς προγραμματιστές και άρπαξαν περιουσιακά στοιχεία από εταιρείες όπως η China Evergrande Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v