Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Ο Ελον Μασκ παίρνει ναρκωτικά, ανησυχούν τα στελέχη σε Tesla, SpaceX

Εχει χρησιμοποιήσει LSD, κοκαΐνη και έκσταση, συχνά σε ιδιωτικά πάρτι, ανέφερε η εφημερίδα. Αφότου κάπνισε μαριχουάνα σε podcast το 2018, κατόπιν αιτήματος της NASA, συμφώνησε να υποβάλλεται για 3 χρόνια σε τεστ για ναρκωτικά.

WSJ: Ο Ελον Μασκ παίρνει ναρκωτικά, ανησυχούν τα στελέχη σε Tesla, SpaceX

Η χρήση ναρκωτικών από τον Έλον Μασκ έχει ανησυχήσει στελέχη και μέλη διοικητικών συμβουλίων σε επιχειρήσεις που διευθύνει, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν τον δισεκατομμυριούχο και τις εταιρείες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει LSD, κοκαΐνη και έκσταση, συχνά σε ιδιωτικά πάρτι, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμους μάρτυρες με γνώση του θέματος. Άνθρωποι κοντά στην Tesla και τον διευθύνοντα σύμβουλο της SρaceX είπαν στην εφημερίδα ότι η χρήση ναρκωτικών του συνεχίζεται και ότι συγκεκριμένα κάνει χρήση κεταμίνης. Ο Μασκ είπε τον Αύγουστο ότι έχει συνταγή για να χρησιμοποιεί το φάρμακο ως αντικαταθλιπτικό.

Αφότου ο Μασκ κάπνισε μαριχουάνα στο podcast του Τζο Ρόγκαν τον Σεπτέμβριο του 2018, το Πεντάγωνο επανεξέτασε την ομοσπονδιακή άδεια ασφαλείας που σχετίζεται με τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Sρace Exploration Technologies, η οποία είναι πιστοποιημένη για εκτόξευση στρατιωτικών κατασκοπευτικών δορυφόρων, ανέφερε για πρώτη φορά το Bloomberg τον Μάρτιο του 2019.

«Μετά από εκείνη τη μία ρουφηξιά με τον Ρόγκαν, συμφώνησα, κατόπιν αιτήματος της NASA, να κάνω για 3 χρόνια τεστ για ναρκωτικά», δημοσίευσε ο Μασκ, 52 ετών, την Κυριακή στο X, την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης που κατέχει. «Δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ».

Ο Μασκ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το Bloomberg News. Ο Alex Spiro, δικηγόρος του δισεκατομμυριούχου, είπε στη Wall Street Journal ότι ο πελάτης του «ελέγχεται τακτικά και τυχαία για ναρκωτικά στο SρaceX και δεν έχει αποτύχει ποτέ σε ένα τεστ» και αναφέρθηκε σε «ψευδή γεγονότα» στο άρθρο, αλλά δεν τα διευκρίνισε.

Ο Μασκ επιβλέπει έξι εταιρείες: Την Tesla, τη SρaceX και το X, την εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, την επιχείρηση The Boring, την εταιρεία εμφυτευμάτων εγκεφάλου Neuralink και τη start up τεχνητής νοημοσύνης, xAI. Η καθαρή του περιουσία των 219,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον φέρνει στην πρώτη θέση της λίστας δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v