Ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Νεκρός ο Ουισάμ αλ-Ταουίλ, επικεφαλής μονάδας επίλεκτων δυνάμεων, και ακόμη ένας μαχητής. Χτυπήθηκε το αυτοκίνητό τους στον νότιο Λίβανο. Απειλές Νετανιάχου για «δεύτερη Γάζα» στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο σκότωσε ανώτερο αξιωματούχο της επίλεκτης δύναμης Ραντβάν της Χεζμπολάχ, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας.

Δεν υπάρχει κανένα άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ.

Αναφορές από τον Λίβανο αναφέρουν ότι ο αξιωματούχος σκοτώθηκε όταν ένας πύραυλος χτύπησε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Λιβανικές πηγές τονίζουν ότι η δολοφονία του ανώτερου διοικητή της Ραντβάν είναι «οδυνηρό» πλήγμα για την οργάνωση της Χεζμπολάχ.

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι νεκρός είναι ο Ουισάμ αλ-Ταουίλ, αναπληρωτής επικεφαλής μονάδας της Ραντβάν, καθώς και ακόμη ένας μαχητής της Χεζμπολάχ. Το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε σε επίθεση στο λιβανέζικο χωριό Majdal Selm.

 

«Πρόκειται για πολύ οδυνηρό πλήγμα», λέει στο Reuters μια από τις πηγές ασφαλείας. Άλλος είπε: «Θα φουντώσει η κατάσταση τώρα».

Ο διοικητής «είχε ηγετικό ρόλο στη διαχείριση των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στο νότο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος ασφαλείας, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σε εφέδρους του ισραηλινού στρατού στην πόλη Kiryat Shmona, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ προτιμά να αποκαταστήσει την ασφάλεια στην περιοχή χωρίς να πολεμήσει με τη Χεζμπολάχ, αλλά ωστόσο είναι έτοιμο να το κάνει.

«Τους δώσαμε ένα παράδειγμα με τους φίλους τους στο νότο (ενν. τους Παλαιστίνιους στη Γάζα). Το ίδιο θα συμβεί κι εδώ στον βορρά. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια».

Η Χεζμπολάχ έχει χάσει πάνω από 130 μαχητές από βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο μετά τις 7 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v