Αργεντίνικο «όχι» σε νέο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ

Η κυβέρνηση Μιλέι αρκείται στην εκταμίευση των εκκρεμών 3,3 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος των 44 δισ. και δεν προσβλέπει σε νέο πρόγραμμα. Διαβουλεύσεις με τους δανειστές στο Μπουένος Άιρες.

Αργεντίνικο «όχι» σε νέο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ

Η Αργεντινή δεν επιδιώκει νέο πρόγραμμα στις συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ούτε ζητά νέα χρηματοδότηση πέρα από το υφιστάμενο πρόγραμμα βοήθειας 44 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Χαβιέρ Μιλέι.

Ο υπουργός Οικονομίας Λουίς Καπούτο συναντάται με αξιωματούχους του ΔΝΤ σήμερα Δευτέρα, μετά από μέρες τεχνικών συναντήσεων με κυβερνητικούς παράγοντες, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Μπουένος Άιρες ο Μανουέλ Αντόρνι, εκπρόσωπος τύπου του Μιλέι.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ έφτασαν στη χώρα της Νότιας Αμερικής την περασμένη εβδομάδα, γράφει το Bloomberg, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η κυβέρνηση Μιλέι ήταν κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για να επανενεργοποιήσει το πρόγραμμα με το Ταμείο που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

Αργεντινοί αξιωματούχοι ελπίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. δολ. που χρειάζεται η κυβέρνηση ώστε να αποπληρώσει το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του μήνα. Η εκταμίευση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο, αλλά η κυβερνητική αλλαγή καθυστέρησε τις συνομιλίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v