Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ουκρανία παράγει πολύ περισσότερα drones απ' όσα μπορεί να αγοράσει

Αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να υποχωρήσουν οι τιμές λόγω ανταγωνισμού ζητά ο υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Μιχαΐλο Φεντόροφ. Περίπου 200 εταιρείες στη χώρα κατασκευάζουν drones, ενώ 70 προμηθεύουν τον στρατό της.

H Ουκρανία παράγει πολύ περισσότερα drones απ όσα μπορεί να αγοράσει

Ουκρανικές κατασκευάστριες εταιρείες έχουν αυξήσει την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) σε βαθμό που τα υπάρχοντα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για προμήθεια drones δεν επαρκούν για την αγορά τους, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Μιχαΐλο Φεντόροφ.

Ο Φεντόροφ έχει υποστηρίξει τη χρήση drones στον πόλεμο κατά των Ρώσων, από τις πρώτες κιόλας μέρες της εισβολής.

Σήμερα, η αγορά έχει επισπεύσει την παραγωγή, ξεπερνώντας κατά πολύ τα διαθέσιμα κονδύλια για την αγορά όλων των UAVs, δήλωσε ο Φεντόροφ στην ουκρανική κρατική τηλεόραση.

«Συνεπώς, πρέπει να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση και να ανοίξουμε περαιτέρω τις αγορές, ώστε οι τιμές να υποχωρήσουν λόγω του ανταγωνισμού», είπε.

Τα UAV χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία στον πόλεμο που ξεκίνησε πριν από 22 μήνες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν σήμερα περίπου 200 εταιρείες στην Ουκρανία που κατασκευάζουν drones και περίπου 70 απ' αυτές έχουν υπογράψει συμβάσεις για την εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v