Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούβα: Αύξηση 500% στις τιμές των καυσίμων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί από τα 25 πέσος (0,20 δολάρια) το λίτρο σε 132 πέσος το λίτρο.

Κούβα: Αύξηση 500% στις τιμές των καυσίμων

Η κουβανική κυβέρνηση θα αυξήσει κατά 500% τις τιμές των καυσίμων καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις και μια εντεινόμενη οικονομική κρίση.

Όπως μεταδίδει το BBC, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί από τα 25 πέσος (0,20 δολάρια) το λίτρο σε 132 πέσος το λίτρο.

Η κυβέρνηση, η οποία επιδοτεί πολλά αγαθά, ελπίζει ότι το μέτρο θα βοηθήσει στη μείωση του ελλείμματός.

Ο υπουργός Οικονομικών Βλαντιμίρ Ρεγκέιρο δήλωσε ότι θα υπάρξει παρόμοια αύξηση και στο κόστος του πετρελαίου ντίζελ και άλλων τύπων καυσίμων.

Ανακοίνωσε επίσης αύξηση 25% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τους μεγάλους καταναλωτές σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και αυξήσεις στο φυσικό αέριο.

Ο κ. Ρεγκέιρο είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει 29 νέα πρατήρια υγρών καυσίμων που θα δέχονται πληρωμές αποκλειστικά σε δολάρια προκειμένου να αντληθεί συνάλλαγμα για την αγορά καυσίμων στις διεθνείς αγορές.

H χώρα της Καραϊβικής βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση από την κατάρευση του σοβιετικού μπλοκ τη δεκαετία του 1990, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, την αυστηροποίηση των κυρώσεων των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και των διαρθρωτικών προβλημάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v